Özgür Özel: Erdoğan’a hakaret davası açmadım, o da bana açmadı; kötü söz söylemezsen, kötü söz duymazsın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesiyle gündeme gelen “normalleşme” tartışmalarının partisinde iyi karşılandığını belirterek, “Çok iyi niyetli olan ama rahatsızlık duyan bir kitle de var. Onları anlıyorum… Seneler süren gerginlik ortamı… Ve diyorlar ki: ‘Onlar bize şunu etti bunu etti… Şimdi sen geldin, böyle diyorsun.’ Ama zaman içinde ne demek istediğimi gördüler” ifadelerini kullandı. Özel, genel başkan seçilmesinden bu yana Erdoğan’a hakaret davası açmadığını kaydederek, “Cumhurbaşkanı da bana dava açmadı. Aramızda bir anlaşma mı var? Hayır… Birbirimize hakaret etmediğimiz için dava açılmıyor. Kötü söz söylemezsen, kötü söz duymazsın” dedi.

Sabah yazarı Yavuz Donat, CHP lideri Özgür Özel ile yaptığı söyleşinin üçüncü bölümünü yazdı.

Donat’ın aktardığına göre, Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimleri sonrası gündeme gelen “siyasette normalleşme” tartışmalarına değindi. Özel, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC’de düzenlenen törene dikkati çekerek, “Eğer biz siyasetteki yumuşamayı, normalleşmeyi başarmasaydık, Kıbrıs’a ya ben gitmeyecektim ya da Sayın Cumhurbaşkanı gitmeyecekti.
O gidiyor diye biz gitmeyecektik. Cumhurbaşkanı ile ana muhalefet lideri selamlaşmadığı, tokalaşmadığı zaman böyle bir törende nasıl birlikte olacaklar?” dedi.

Sanatçı Kayahan’ın “Konser diye gittik, kanser olduk” sözlerini hatırlatan Özel, “Konserle kanseri birbirine karıştırmamak lazım. Siyaset hem rekabet, hem nezaket, hem müzakere, hem mücadele işi… Bu dengeyi tutturmak lazım” ifadelerini kullandı. 

“Zaman içinde ne demek istediğimi gördüler”

Yavuz Donat, Özel’in, 31 Mart yerel seçimlerinden bir hafta sonra Sabah’ta manşet olan “Makama saygıdan asla taviz yok” sözlerinin CHP içinde nasıl karşılandığı sorusuna verdiği yanıtı şöyle aktardı:

“İyi karşılandı… Tabii bir grup kötü niyetliyse diyecek bir şey yok.
Çok iyi niyetli olan ama rahatsızlık duyan bir kitle de var.
Onları anlıyorum… Seneler süren gerginlik ortamı… Ve diyorlar ki: ‘Onlar bize şunu etti bunu etti… Şimdi sen geldin, böyle diyorsun.’
Ama zaman içinde ne demek istediğimi gördüler.
Yani… Muhalefet etmekle hakaret etmek arasında bir fark var.
Doğruları söylemeye devam edeceğiz… Fakat kesinlikle hakaret etmeyeceğiz.”

“Cumhurbaşkanlığı forsu için ben talimat verdim”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’ye iade-i ziyaretinde gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı forsu tartışmasına da değinen Özel, şunları söyledi:

“Arkadaşlarıma şunu dedim… Bu devletin gelenekleri var… Biz bunları unutmuş olabiliriz.
Önce ben gittim. Randevu istedim ve Cumhurbaşkanı’nı ziyaret ettim.
Sonra… Cumhurbaşkanı, bize iade-i ziyarette bulunacağını bildirdi… 10 dakika sonra arkadaşlara talimat verdim… Külliye’den Cumhurbaşkanlığı Forsu isteyin dedim.
Sayın Erdoğan geldiğinde… CHP Genel Merkezi’ne o forsu çektik… Niçin? Cumhurbaşkanı bir yere giderse… Orada… İçeride olduğunun herkes tarafından bilinmesi için.
Biz bunu yaptık… İyi ettik… Elimize mi yapıştı?”

“Kötü söz söylemezsen, kötü söz duymazsın”

Yavuz Donat, Özel’in “hakaret” konusundaki sözlerini ise şöyle aktardı:

“5 Kasım’da genel başkan seçildim… Ve şu ana kadar da Sayın Erdoğan’a hiç hakaret davası açmadım.
Cumhurbaşkanı da bana dava açmadı.
Aramızda bir anlaşma mı var? Hayır… Birbirimize hakaret etmediğimiz için dava açılmıyor.
Kötü söz söylemezsen, kötü söz duymazsın.”

Yazının tamamını okumak için

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir