Montella kötü haberi verdi. Ferdi Kadıoğlu şoku

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçına yarın çıkacak. Dortmun şehrindeki Signal İduna Park Stadı’nda oynanacak mücadelede Gürcistan’ı konuk edecek.

Ay-Yıldızlı ekibimizin teknik direktörü Vincenzo Montella, zorlu mücadele öncesi basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İtalyan hocanın, özellikle Ferdi Kadıoğlu ile ilgili söyledikleri büyük üzüntü yarattı.

İşte Vincenzo Montella’nın öne çıkan açıklamaları:

Almanya’da oynamak, Türk taraftarların buradaki yoğunluğu, onların karşısında oynamak gurur verici. Tabii ki bu süreçte bazı oyuncuları dışarıda bırakmak zorunda kaldım. İngiltere’nin Grealish örneğini verdim. Bazı oyuncular burada olabilir, bazıları burada olmayabilir. Bunun sebebi tamamen stratejidir. Bildiğiniz gibi, emek vermiş oyuncular. Grup aşamasında da buraya gelerek emek veren oyuncuları ödüllendirmek istedim. Bazı oyuncuların milli takımda oynaması daha uzun sürebilir. Bu da bir gerçek.

Bizi üzen ve talihsiz olan sakatlıklar yaşadık, bizi etkiledi. Ama Bu futbolda olan şeyler. Elimizdeki bek oyuncuları işimize yarayacak. Önemli oyuncularımız var. Ferdi’yi ilk maçta riske etmek istemiyorum. Kumar gibi olur bu. Tamamen toparlanmasını bekleyeceğiz.

Turnuvaya bazı oyuncular takımlarından %50 oynayarak geldi, bazıları tam fit gelmedi. Her oyuncunun fiziksel, bireysel kapasitesi birbirinden farklı. O yüzden dikkatli olmalı ve oyunculara zarar verecek bir karar almamalısınız. Tek amacımız kazanmak ve iyi oynamak. Yarın akşam da iyi oynamak ve kazanmak istiyoruz.

Futbola çok erken yaşta başlarız ve bu tutkumuz yıllarca sürer. Tabii ki motivasyonsuz olmaz. Çok fazla motive olmak da sizi engelleyebilir. Sizi bu yolunuzdan da alıkoyabilir. Tabii ki takımı düşünmeliyiz. Günün sonunda bu bir futbol oyunu, hepimiz bir rüya için buradayız. Sonuna kadar gitmeliyiz. Tüm şartlar altında bu hayali gerçekleştirmeliyiz.

Çok zor bir takım. Yarınki maçta bunu göstermek isteyeceklerdir. Kolay bir maç olmayacak. Sabırlı olmalıyız. Sürekli organize halde kalmalıyız. Özel günlerden birini yaşıyoruz. 23 sene önce yanılmıyorsam Roma ile son şampiyonluğu yaşıyordum. Yarın da doğum günüm ve ilk defa hoca olarak Avrupa Şampiyonası’nda olacağım. Ülkemizde bayram. Heyecanlıyım, en iyi şekilde işimizi yapmak için sahada olacağız.

Bizim için gerçekten çok önemli bir futbolcu, diğer oyuncularımız gibi. Yarın oynayacak durumda değil. Umarım bir sonraki maçtan itibaren oynayacak durumda olur. Gerekiyorsa üçüncü maçta da bekleyeceğim, sonuna kadar beklemeye hazırım.

Vincenzo Montella basın toplantısının ardından TRT Spor’a konuştu. İtalyan hoca, Ferdi Kadıoğlu konusunda şöyle konuştu: “Basın toplantısında sözlerim yanlış anlaşıldı sanırım. İkisi de oynayacak durumda. Sadece ufak tefek sorunlar yaşadılar. İkisini aynı anda oynatmak büyük bir risk olabilir. Onlardan bir tanesi olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir