Komedyen Netanyahu’yu Eleştirdi İşten Kovuldu

Fransız komedyen Guillaume Meurice, Radio France’a bağlı Radio Inter’deki programında, Gazze’ye yapılan saldırıları eleştiren İsrail Başbakanı Netanyahu’yu mizah yoluyla hedef alması sonucu işinden oldu. Radio France, komedyenin iş sözleşmesinin erken feshedildiğini açıkladı, bu kararı “büyük bir yanlış” olarak niteledi.

Radio France Yürütme Kurulu Başkanı Sibyle Veil, komedyenin işten çıkarılma sebebinin, Meurice’in “inatçılığı ve sürekli sadakatsizliği” olduğunu ifade etti.

Meurice’in işten çıkarılma sebebi, programında Netanyahu’yu eleştirel bir şekilde ve mizah yoluyla hedef almasından kaynaklanıyor. Kurum içinde ifade özgürlüğünün ve mizahın korunduğunu savunan Veil, komedyenin uyarılara rağmen söylemlerine devam ettiğini belirterek, başka bir seçenek kalmadığını ileri sürdü.

Avrupa Yahudileri Örgütü, 29 Ekim’deki programda, Netanyahu’ya yönelik eleştirel ve mizahi ifadelerin ardından Guillaume Meurice hakkında “şiddeti teşvik ettiği ve Yahudi karşıtı nefret yaydığı” iddiasıyla şikayette bulunmuştu. Fransız komedyen, 2 Mayıs’ta açığa alınmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir