‘KKTC üniversiteleri uluslararası görünürlüğü hedeflemeli’

YÖK Başkanı Özvar, KKTC’deki Üniversitelerle İlgili Değerlendirmelerde Bulundu

YÖK Başkanı Özvar, KKTC ziyaretleri sırasında Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’yla bir araya geldi. Görüşmenin ardından Özvar ve Çavuşoğlu, Bakanlık’ta düzenlenen ‘Genişletilmiş Üniversiteler Toplantısı’na katıldı. Özvar, konuşmasında dünya çapında 250 milyon öğrencinin yükseköğrenim aldığını ve bu sayının 2040 yılında 600 milyona yükseleceğinin tahmin edildiğini belirtti. Ayrıca 1975’te yurt dışında eğitim gören öğrenci sayısının 800 bin olduğunu, ancak bu sayının 8 milyona ulaştığını aktardı.

YÖK Başkanı, Geleceğe Işık Tutacak Vizyonunu Paylaştı

Özvar, üniversitelerin güçlenmesi amacıyla dijital yetkinlik, uluslararası tanınırlık, girişimcilik, kalite güvencesi gibi konulara odaklandıklarını açıkladı. Yükseköğretim vizyonunu paylaşmak için KKTC ve çevresindeki üniversitelerin üst yöneticileriyle bir araya gelindiğini belirterek, bu toplantıların sonucunda 2030 vizyonuyla ilgili bir yol haritası çıkaracaklarını ifade etti.

Dijital Dönüşüm ve Uluslararası İlişkilerde İş Birliği Önemli

Özvar, KKTC’deki üniversitelerin kaliteli büyümesi için destek sağladıklarını ve dijital dönüşüm konusunda iş birlikleri yaptıklarını vurguladı. Üniversitelerde yayın kapasitesi ve kalitesine önem verilmesi gerektiğini belirtti ve uluslararası görünürlüğün artırılması gerektiğini dile getirdi.

KKTC Üniversitelerinin Geleceği Parlak

Bakan Çavuşoğlu, KKTC’nin eğitim alanındaki çalışmalarını övdü. YÖK standartlarına uygunluk hedeflerinin belirlendiğini ve bu sayede ambargoların aşıldığını belirtti. Çavuşoğlu, KKTC uyruklu öğrencilerin Türkiye’de eğitim almasının önemine vurgu yaparak, YÖK Başkanı Özvar’a teşekkürlerini iletti

Related Posts

Baba-oğul harvard’dan dereceyle mezun oldu

Dünyanın en iyi üniversitesi Harvard’ı 30 yıl önce Sinan Kurmuş, şimdi de oğlu Ali Kurmuş “Onur Derecesi”yle bitirdi. Harvard tarihinde ilk olan Türk baba-oğulun başarısı alkışlandı. CERN’de deneylere katılan Ali Kurmuş nükleer fizikçi olacak.

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Yazın günler ne zaman kısalmaya başlar? Hangi ayda günler kısalıyor?

Günlerin ne zaman kısalacağı, Temmuz ayıyla beraber merak ediliyor. Bilindiği gibi gün dönümü yılda iki defa gerçekleşiyor. Bu tarihlerden itibaren de gündüz ile gece uzamaya ya da kısalmaya başlıyor. Yaz sürecinde havalar geç kararırken, sabahları da erkenden aydınlanıyor. Bu bağlamda da ‘Yazın günler ne zaman kısalmaya başlar? Hangi ayda günler kısalıyor?’ soruları da gündeme geldi. İşte ayrıntılar…

AÖF bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 ATA AÖF soruları ve cevapları yayımlandı mı?

ATA AÖF bütünleme sınavlarında her ders için öğrencilere 30 dakika süre tanınacak. Sınavlar, ders bazında düzenleniyor ve her ders için genellikle 20-25 soru soruluyor. Ancak, bazı derslerde (örneğin, Blok Uygulama, Çocuk Gelişimi Alan Uygulaması ve Koleksiyon Hazırlama ve Ürün Geliştirme) farklı sınav formatları uygulanabilir. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürecek şekilde hesaplama yapılacak. Bu nedenle, öğrencilerin dikkatli bir şekilde soruları yanıtlamaları büyük önem taşıyor. Peki, AÖF bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 ATA AÖF soruları ve cevapları yayımlandı mı? İşte ATA AÖF soru kitapçığı ve cevap anahtarı ekranı

ALES ne zaman, saat kaçta başlıyor? 2025 ALES/2 sınav süresi ne kadar?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) 6 Temmuz Pazar günü yapılacak. Peki, ALES ne zaman, saat kaçta başlıyor? 2025 ALES/2 sınav süresi ne kadar?

Hasan Basri Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın ne kazası geçirdi? İşte hayatı ve biyografisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’ın sağlık durumu, Bakanlıktan yapılan açıklama ile gündeme geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, geçirdiği kaza nedeniyle Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yalçın’ın geçirdiği kazanın ardından ivedilikle tedavi altına alındığını belirtti. Hasan Basri Yalçın’ın kaza haberi sonrası hayatı ve biyografisi de gündemde yer aldı. Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde üniversite eğitimini tamamlayan Yalçın, 2011-2012 yıllarında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü kurucu başkanlığını yaptı. Peki, Hasan Basri Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? İşte, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’ın biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.