Hamas kararını verdi! Başkan Erdoğan’dan flaş açıklama! Netanyahu’ya çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan, “Bölgemizi ve tüm dünyayı felakete sürükleyen Netanyahu denen bu barbara, bu hayduda, gözünü kan bürümüş bu muhterise artık dur denilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından önemli başlıklar;

Gazze’de 8 aydır süren katliam da her zamanki gibi gündemimizin en üst sırasındaydı. Filistin halkı tam 76 yıldır zulme maruz kalıyor. Hakları aşama aşama gasp ediliyor. Filistinli çocuklar 76 yıldır şımarık bir devlet tarafından katlediliyor.

BİZ FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN NASIL ZORLU VE KAHRAMANCA BİR MÜCADELE VERDİĞİNİ BİLİYORUZ

Türkiye olarak 76 yıldır devam eden bu zulme her platformda itiraz ediyoruz. Hiçbir baskı tehdit küstahlık bunu değiştirmeyecek. Biz Filistinli kardeşlerimizin nasıl zorlu ve kahramanca bir mücadele verdiğini gayet iyi biliyoruz.

HAMAS ATEŞKESİ KABUL ETTİ, NETANYAHU İSE İŞGAL POLİTİKASINI GENİŞLETTİ

Filistinli kardeşlerimiz Gazze’de insani değerleri savunuyor. Hamas ABD Başkanı Biden’ın son teklifine de müspet yaklaştı. Netanyahu ise yine soykırımdan yana oldu. Bölgemizi ve tüm dünyayı felakete sürükleyen Netanyahu denen bu barbara, bu hayduda, gözünü kan bürümüş bu muhterise artık dur denilmelidir.

HAMAS AYNI ZAMANDA ANADOLU’YU SAVUNUYOR

Hamas ve Filistin halkı sadece kendi topraklarını savunmuyor, aynı zamanda arzımevut hezeyanına karşı Anadolu’yu savunuyor.

Gazze’ye gönderdiğimiz yardımlar kesintisiz devam ediyor. Bağımsız Filistin devletinin tanınması çabalarına güçlü destek veriyoruz. Filistin’i tanıyan devlet sayısı 147’ye çıktı. Bu sayının çoğalması İsrail’in işgal politikalarına verilecek en anlamlı cevap olacaktır. Bayramdan önce İspanya’yı ziyaret edeceğiz.

EKONOMİK BASKININ ARTMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gazze ve Filistin’de insanlığa dair tüm değerler testten geçmektedir. Ya bu testten geçeceğiz ya da kalbimiz bize daha ağır gelecek. İsrail üzerindeki ekonomik baskının artması için çalışıyorz, bağımsız Filistin Devleti’nin tanınmasına destek veriyoruz.

TÜRKİYE’Yİ DARBE ANAYASASINDAN HEP BERABER KURTARALIM

AK Parti döneminde önemli reformlar hayata geçirildi. Ülkemize ekonomiden güvenliğe, ulaştırmadan ticarete, savunmadan enerjiye her alanda Cumhuriyet tarihinin altın yıllarını yaşattık. Ülkemize kazandırdıklarımız ile gurur duyuyoruz ancak bunlarla yetinmiyoruz. AK Parti statükocu bir parti değildir.

Demokrasimizi vesayetçilerin karanlığından biz çıkardık. Biz yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız. İstiyoruz ki oturalım, konuşalım el ele verelim, Türkiye’yi darbe anayasası ayıbından hep beraber kurtaralım. Yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız. Bu meselenin bir siyasi bilek güreşine çevrilmesini de doğru bulmuyoruz

HAREKAT MESAJI

Ülkemizi terör kuşağıyla çevreleme planlarını bozduk. Terör bataklıklarını kurutacağız, vatandaşın canına kast edenlerin tepesine bineceğiz. Suriye ve Irak’ın kuzeyinde terör koridoruna izin vermeyiz. Terör örgütleri eridikçe demokrasimiz serpilecek, bundan bütün Türkiye kazanacaktır.

CUMHUR İTTİFAKI GÜÇLENEREK DEVAM EDECEKTİR

Dün son 1 yılda yaşanan 3 seçimle ilgili bazı değerlendirmelerde bulundum. Türkiye’nin artık önüne bakması önemlidir. Siyasetten tasviye edilmiş kimi müfris tüccarların gündeme gelme çabalarını, sadece üzüntüyle değil aynı zamanda büyük bir taaccüple izliyoruz. Siyaseti iktidar ile muhalefet arasında bir kayıkçı kavgasına dönüştürme gayretlerini bu projenin sahipleri dahil, kimseye bir faydası dokunmaz. AK Parti olarak eski tartışmalarla milletin vaktini harcamayı gereksiz görüyoruz. Şimdi hep beraber yeni şeyler söylememiz gerekiyor. AK Parti ve Cumhur İttifakı bu yeni dönemin lokomatifi olacaktır. Cumhur İttifakı, yoluna güçlenerek devam edecektir. Bundan hiç şüpheniz olmasın.

Yumuşamayla birlikte, siyasi partiler arasındaki kesişim alanının büyümesini son derece kıymetli buluyorum. Son 1 yılda üst üste yaşadığımız seçimler sebebiyle milletimiz biraz yoruldu. Siyaset de şüphesiz bundan etkilendi. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis olarak 4 yıl, belediyeler olarak da 5 senelik zamanımız var. Bu süreyi en verimli vizyonla çok çok iyi değerlendirmemiz lazım.

ENFLASYON MESAJI

Son 1 yılda üst üste yaşadığımız seçimler sebebiyle milletimiz biraz yoruldu. Siyaset de şüphesiz bundan etkilendi. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis olarak 4 yıl, belediyeler olarak da 5 senelik zamanımız var. Bu süreyi en verimli vizyonla çok çok iyi değerlendirmemiz lazım. Ekonomide OVP’nin neticelerini almaya başladık. 2024 yılının ilk çeyrek büyüme rakamlarıyla birlikte programa olan güvenimiz daha da perçinlendi. Enflasyon sorununu mutlaka çözeceğiz. Tek haneli enflasyon oranlarını inşallah yakalayacağız. Geçmişte başardık, inşallah tekrar başaracağız.

Yarın kabinemizin göreve başlamasının birinci yıldönümü. Salı günkü kabine toplantısında son 1 yılda ülkemize kazandırdığımız hizmetleri, özetin özeti mahiyetinde aziz milletimizin takdirine arz edeceğiz.

EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ

Biz bugünlere sadece milletimizle geldik. Kurduğumuz sağlam gönül köprüleri sayesinde geldik. Kimse bizim önümüzü kesemez, kutlu yürüyüşümüze engel olamaz. Bunları yitirdiği zaman da hiçbir şey bize fayda sağlamaz. Nice darbe girişimini, nice ihaneti, nice saldırıyı bu sayede aştık. Tüm teşkilat olarak yaz mevsimini milletimizle kucaklaşarak ve bizden beklentilerini dinleyerek geçireceğiz.  Halkın desteği bizimle oldukça kimse yürüyüşümüzü durduramaz. Rehavete kapılmak bize yakışmaz. Halkımızla aramıza duvarlar örmek, mesafe koymak yakışmaz. Biz bu yola Allah’tan ve devletten başka kimsesi olmayanın hizmetkarı olmak için çıktık. Eksiklerimizi tamamlayacağız, sorunlarımızı üstüne kararlılıkla gideceğiz, hatalarımızı telafi edeceğiz, milletimizin sıkıntılarının çözüm adresi olacağız, saflarımızı sıklaştırarark tüm Türkiye’ye hizmet mücadelesini sürdüreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir