Cevizler 1 yıl boyunca çıtır çıtır kalıyor! Saklarken taze tutan en etkili yöntem buymuş

Ceviz hasadının başlamasıyla birlikte cevizler kilerdeki yerini almaya başlayacak. Cevizlerin bozulmaması için uygun koşullarda muhafaza etmek çok önemli.

Uzun süre tazelik için cevizleri uygun alanlarda çeşitli noktalara dikkat ederek saklamanız gerekiyor. Besin değeri oldukça yüksek olan, sağlığa faydaları saymakla bitmeyen cevizi taze taze tüketmek için bunlara dikkat edin.

Türk mutfağından eksik olmayan ceviz, birden küflenmeye başlayabilir. Bu durumla karşılaşırsanız kesinlikle tüketmemeniz gerekiyor. Cevizi çok uzun bir süre boyunca saklamak için buzdolabına koyabilirsiniz.

Cevizler eğer kabuklu haldeyse tüketeceğiniz kadarını kırmak daha sağlıklı olacaktır. Böylece kırılmayan cevizlerin daha korunaklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Ancak cevizleri kabuğundan ayırdıysanız hava almayan bir poşet veya kabın içine koyarak karanlık bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında sakladığınız cevizler ise 6 aya kadar taze kalacaktır.

Cevizleri daha da uzun süre saklamak isteyenler derin dondurucuda muhafaza edebilir. Derin dondurucu sayesinde cevizler 1 yıla kadar tazeliğini koruyacaktır.

Eğer cevizler yaş ise küflenmeyi önlemek için nemli halini emeceği bir bez üzerinde bekletmeniz gerekiyor. Cevizlerin içi yeteri kadar kurursa saklama süresi de bir o kadar artabilir.

Cevizleri buzdolabına kaldırırken paketler halinde koymayı unutmayın. Havayla temas etmemesi önemli noktalardan biri. Cevizin içindeki bazı bileşenler dış ortamdayken tazeliklerinin çabuk kaybolmasına etki eder.

Bu nedenle cevizleri buzdolabında saklamak tüm metot ve yöntemler arasında en sağlıklı olanıdır. Hafıza problemleri denince akla gelen ilk besinlerden olan cevizi bol bol tüketip sağlıklı etkilerinden faydalanmak için güzelce muhafaza edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir