Baba-oğul harvard’dan dereceyle mezun oldu

Harvard Üniversitesi Tarihi ve Türk Baba-Oğulun Başarısı

Harvard Üniversitesi, köklü tarihiyle dikkat çekiyor. 1636 yılında kurulan üniversiteye her yıl ortalama 60 bin kişi başvuruyor ancak sadece 2 bin kişi kabul ediliyor. Harvard’a kabul edilen her 100 öğrenciden 95.2’si elemeye takılıyor. Türk baba Sinan Kurmuş’un ardından oğlu Ali Kurmuş, Harvard Üniversitesi’nden onur derecesiyle mezun olan ilk Türklerden biri oldu.

Gençlik Yıllarında ABD Macerası Başladı

Sinan Kurmuş ve oğlu Ali Kurmuş, hikayelerini SÖZCÜ ile paylaştı. ODTÜ mezunu olan Sinan Kurmuş, eğitimli bir aileden geliyor. Ebeveynler, kızları Zeynep ve oğulları Sinan için tüm birikimlerini eğitime yatırmış. Lise yıllarında Fransız lisesinde eğitim gören Sinan, Amerika’da bir liseye başvurarak 2. sınıftayken kabul edilmiş.

Eğitime Verilen Değer

Harvard’a kabul edilme sürecini anlatan Sinan Kurmuş, “İngilizce bilgim yokken bile okul birincisi oldum ve Amerika’da şansımı denemeye karar verdim. 20’ye yakın üniversiteye başvurdum ve Harvard’dan kabul aldım. Sosyal Bilimler okuyarak 1996 yılında onur derecesiyle mezun oldum. Türkiye’ye dönüp çeşitli şirketlerde yöneticilik yaptım ve şimdi Fide Okulları Genel Müdürü olarak çalışıyorum” dedi.

Geleceği Şekillendiren Kararlar

Ali Kurmuş’un eğitimiyle ilgili kararlara erken dönemde başlayan aile, oğulları Ali’nin başarılı bir şekilde eğitim almasını sağladı. Lise yıllarında burs kazanan Ali Kurmuş, bu sayede maddi olarak rahatlayıp eğitimine odaklanabildi. Aile, gençlerin eğitimlerine yaptıkları yatırımla gurur duyuyor.

Bilimsel Geleceğe Doğru Adımlar

Ali Kurmuş, Harvard’da fizik eğitimi almanın ardından Washington Üniversitesi’nde doktora yapmaya başladı. Nükleer fizikte uzmanlaşmayı hedefleyen Ali, babası gibi bilimsel alanda başarılı olmak istiyor. Türkiye’de yeterli destek ve kaynak olmamasından dolayı ABD’deki imkanları değerlendirmeyi tercih eden genç, bilimsel araştırmalara önem veriyor.

Geleceğe Yön Veren Tavsiyeler

2025 YKS sonuçları 22 Temmuz’da açıklanacak ve 1.6 milyon genç aday yerleşemeyecek. Harvard mezunu baba ve oğul, gençlere dünyadaki fırsatları değerlendirmeleri noktasında tavsiyelerde bulundu.

Related Posts

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Diyarbakır İçkale Müze Kompleksi’ni 2025’in ilk 6 ayında 141 bin kişi ziyaret etti

Yazın günler ne zaman kısalmaya başlar? Hangi ayda günler kısalıyor?

Günlerin ne zaman kısalacağı, Temmuz ayıyla beraber merak ediliyor. Bilindiği gibi gün dönümü yılda iki defa gerçekleşiyor. Bu tarihlerden itibaren de gündüz ile gece uzamaya ya da kısalmaya başlıyor. Yaz sürecinde havalar geç kararırken, sabahları da erkenden aydınlanıyor. Bu bağlamda da ‘Yazın günler ne zaman kısalmaya başlar? Hangi ayda günler kısalıyor?’ soruları da gündeme geldi. İşte ayrıntılar…

AÖF bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 ATA AÖF soruları ve cevapları yayımlandı mı?

ATA AÖF bütünleme sınavlarında her ders için öğrencilere 30 dakika süre tanınacak. Sınavlar, ders bazında düzenleniyor ve her ders için genellikle 20-25 soru soruluyor. Ancak, bazı derslerde (örneğin, Blok Uygulama, Çocuk Gelişimi Alan Uygulaması ve Koleksiyon Hazırlama ve Ürün Geliştirme) farklı sınav formatları uygulanabilir. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürecek şekilde hesaplama yapılacak. Bu nedenle, öğrencilerin dikkatli bir şekilde soruları yanıtlamaları büyük önem taşıyor. Peki, AÖF bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 ATA AÖF soruları ve cevapları yayımlandı mı? İşte ATA AÖF soru kitapçığı ve cevap anahtarı ekranı

ALES ne zaman, saat kaçta başlıyor? 2025 ALES/2 sınav süresi ne kadar?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) 6 Temmuz Pazar günü yapılacak. Peki, ALES ne zaman, saat kaçta başlıyor? 2025 ALES/2 sınav süresi ne kadar?

Hasan Basri Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın ne kazası geçirdi? İşte hayatı ve biyografisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’ın sağlık durumu, Bakanlıktan yapılan açıklama ile gündeme geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, geçirdiği kaza nedeniyle Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yalçın’ın geçirdiği kazanın ardından ivedilikle tedavi altına alındığını belirtti. Hasan Basri Yalçın’ın kaza haberi sonrası hayatı ve biyografisi de gündemde yer aldı. Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde üniversite eğitimini tamamlayan Yalçın, 2011-2012 yıllarında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü kurucu başkanlığını yaptı. Peki, Hasan Basri Yalçın kimdir, kaç yaşında, nereli, sağlık durumu nasıl? İşte, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın’ın biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.

Topkapı Sarayı’nda gece turları yaz boyunca devam edecek

Topkapı Sarayı’nda gece turları yaz boyunca devam edecek